Művészeti programunk bemutatása

2003 óta adaptált Pedagógiai Programunk az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” alternatív óvodai program. 2008. december 12-én ünnepelte óvodánk 25. születésnapját, ezen a jeles napon Pedagógiai Programunk megálmodójától, Nagy Jenőnétől megkaptuk a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megtisztelő címet. Büszkén fogadta, sikerként élte meg a teljes alkalmazotti kör az erkölcsi elismerést - hatékony motivációt, ösztönzést kaptunk a mindennapokra.

A Művészeti Program tiszta értékrendet, világos egyértelmű célokat, tudatosan felépített feladat- és dokumentációs rendszert, gazdag szakmai anyagot, folyamatos továbbképzési lehetőséget biztosít számunkra – így segít tartalmassá, hatékonnyá tenni intézményünk nevelési rendszerét.

A családok első perctől érdeklődve, partnerként vettek részt a Program megvalósításában, a mindennapi csodákra nyitott, kíváncsi, alkotni vágyó gyermekek megerősítettek abban, hogy jó úton járunk. Sikeresen alkalmazzuk a bátorító nevelés filozófiáját, a művészeti nevelés gazdag gyakorlatát, a játékban integrált ismeretszerzést, a pozitív megerősítést prioritásként kezelve.

„Csak tiszta forrásból” táplálkozunk, képviseljük mindazt, ami szép, ízléses, művészi értékű elutasítjuk azt, ami az óvodás életkortól idegen, elősegítjük, hogy a művészet sokszínűsége hassa át az óvodánk életét. Olyan programot választottunk, amely a gyermekek képességeinek kibontakoztatása, fejlesztése mellett, hangsúlyt fektet a hagyományok megismerésére, kulturális értékeink megőrzésére.
Megújulni, tanulni vágyó óvodapedagógusaink közösségét közös élmények, tapasztalatok, a munka során kialakult kapcsolatok kötik össze, ünnepeink, rendezvényeink állandó színfoltjai a Százszorszép Kórus, és a Százszorszép Színház illetve Bábszínház.

A művészeti óvodáink különleges értéke gazdag, aktív kapcsolati hálónk, és a sokszínű Művészeti Programhoz tartozó továbbképzési lehetőség, mely oly sok segítséget, motivációt ad a szakmai továbblépéshez.

Testvéróvodai kapcsolatot ápolunk a balatonmáriafürdői Csillagvirág Művészeti modellóvodával, és a püspökladányi Egyesített Óvodai Intézménnyel, kapcsolatunk szakmaiságon alapuló baráti, segítő tevékenység, mely gyakori vezetői, nevelőtestületi és alkalmazotti szintű találkozókban, kirándulásokban realizálódik.

A Művészeti Program iránt érdeklődő pedagógusoknak betekintést nyújtunk óvodánk életébe, reméljük, hogy hasznosan segíthetjük más óvodapedagógusok, intézmények munkáját is.

„Akkreditált Kiváló Tehetségpont” minősítést kaptunk 2013 nyarán. Ebben a minősítésben feladatunk a folyamatos tehetségsegítő munka, intenzív kapcsolatrendszer kiépítése, információcsere, minél gazdagabb emberi és anyagi erőforrás bevonása a tehetséggondozásba.

DESIGNER: A-TEAM ©
EXP